O štampanom betonu

Nekoliko reči o štampanom betonu

Štampani beton je odličan beton za sve vrste podnih površina kao što su trotoari, terase, garažni i dvorišni prilazi, stepeništa i bašte. Zbog izuzetno velikog izbora boja i tekstura moguće je uklopiti dekorativni štampani beton u sve arhitektonske celine.

Štampani beton se izrađuje tako što se izliva betonska ploča u visini od 6 do 10 cm ,od kvalitetnog betona MB 30/3,u zavisnosti od namene.Ojačava se armaturnom mrežom. Betoniranje se izvodi parcijalno. Beton se obrađuje posebnim ručnim alatima i specijalnim bojama – učvršćivačima, kalupima. Nakon završenog betoniranja površine , neophodno je da prođe određeni vremenski rok, kako bi se površina u potpunosti osušila.Sledeći proces je ispiranje betonirane površine.

Na kraju se lakira zaštitnim premaznim lakom u koji se ubacuje specijalno sredstvo,protiv klizanja. Na taj način dobijamo ofarbanu, odštampanu i vodonepropusnu podlogu. Nanošenjem zaptivača (laka) na kraju radova zatvaraju se pore u betonu i time se sprečava uticaj klimatskih uslova na beton, što štampani beton čini jako postojanim.

Usled ne pravilnih tehnickih izvodbi radova u procesu štampanog betona, kao i u ne stručnnim izvođačima (kadru) i korišćenju ne kvalitetnih materijala , dolazi do habanja i ostećenja betona u jako kratkom vremenskom periodu.

Svi materijali koje koristimo u procesu izrade štampanog betona su provereni, postojani , visokokvalitetni i
isključivo iz uvoza… Takav pristup poslovanju nas i svrstava među najboljim izvođačima izrade štampanog betona.